Pagina's

maandag 21 mei 2012

Rosebush

Hoi!

Sorry dat het weer zo lang heeft geduurd voordat ik iets poste, maar ik zit momenteel tot over mijn oren in het schoolwerk en daar zal de eerst volgende maand geen verandering in komen. Maar ik ga toch proberen om iets vaker iets te posten en deze blog een beetje up to date te houden. En dus komt er vandaag mijn review van het boek Rosebush van Michele Jaffe.

Inhoud
De mooie en populaire Jane wordt wakker in het ziekenhuis en kan zich niets herinneren. Ze weet dat ze is aangereden en in een rozenstruik is terechtgekomen. Ze kan niet bewegen en amper praten. Wanneer ze begint te genezen en haar herinneringen langzaam terugkeren, realiseert Jane zich dat iemand geprobeerd heeft haar te vermoorden, iemand die ze goed kent... Maar niemand neemt haar serieus en ze doet haar uiterste best om alle puzzelstukjes in elkaar te passen.

Mening
Normaal gezien lees ik nooit dit soort boeken, namelijk een beetje thriller achtig. Maar ik zag het in de bib staan en ik dacht waarom ook niet. En ik heb er zeker geen spijt van dat ik het heb meegenomen. Het verhaal zat goed in elkaar. Maar doordat het met flashbacks werkte moest je soms wel goed nadenken om te weten waar je nu juist in het verhaal zit. De personages zaten ook heel goed in elkaar, aan sommige had ik echt wel een hekel (zoals Jane's vriendje), maar andere waren dan weer zo lief. Het hoofdpersonage Jane kwam in het begin van het verhaal  nogal over als een naloper vond ik, maar naargelang het verhaal vorderdee zag je dat dit eigenlijk helemaal niet het geval is en dat ze gewoon juist een lieve, vriendelijke, spontane meid is. En dan het thriller aspect, ik had het echt gewoon niet zien aankomen wie het gedaan had en hoe het juist allemaal in elkaar zat. Dus het boek was zeker niet voorspelbaar, wat vaak wel het geval is bij andere thrillers/detectives. Dus het boek is zeker de moeite waard om een keertje te lezen. Het enige nadeel, volgens mij had de schrijfster nog niet vaak dit soort genre geschreven waardoor het soms nogal geforceerd overkwam.

Cover
Wel de cover past er uitstekend bij vind ik. Je kan Jane letterlijk zien liggen in de rozenstruik waarin ze is beland nadat ze is aangereden. En dan nor rode rozen, het bloed en verraad zit niet verweg. De titel en de naam van de auteur is ook nog is zo gemaakt zodat het lijkt of dat er pinnetjes rond staan, overduidelijk de dorens van de rozenstruik. Dus je kan wel zeggen dat ik de cover zeer geslaagd vind.

Sterren
Rosebush: ***

Extra
Auteur: Michelle Jaffe
Titel in het Nederlands: Nachtbeeld

See you later xx
El

Geen opmerkingen:

Een reactie posten