Pagina's

donderdag 16 februari 2012

Study Serie
Hoi!

Een paar dagen geleden heb ik de Study Serie van Maria V. Snyder uitgelezen dus hier is mijn review.

Inhoud
Yelena staat op het punt op geëxecuteerd te worden wegens moord op de zoon van een generaal, maar ze krijgt de keuze: de strop of ze wordt de nieuwe voorproever van de commandant. Yelena kiest voor het laatste, maar het hoofd van beveiliging, Valek, diende haar een vergif toe, vlinderstof, en zonder een dagelijks tegengif gaat ze eraan dood. Zo kan ze niet ontsnappen. Maar in Ixia zijn vreemde dingen aan de hand, daarenboven ontwikkeld ze magische krachten die ze niet onder controle kan houden terwijl magie ten strengste verboden is in Ixia.

Mening
Deze boeken zijn echt geweldig, de karakters zijn om van te houden. Yelena is een echte heldin, onafhankelijk, sterk, sarcastisch en ze beschermt degene die het nodig hebben. En


dan Valek, hij herinnerde mij in het 1e boek vaak aan Dimitri van Vampire Academy (yep ik ben geobsedeerd). Waarschijnlijk omdat Valek ook de reputatie heeft om een echte 'killer' te zijn en omdat hij onbereikbaar was voor Yelena. Dus ik vond het wel jammer dat hij in het 2e en het 3e boek minder aanbod kwam :(. Yanco en Ari zorgde voor de nodige humor, die twee zijn echt hilarisch. Ook het verhaal zat goed in elkaar, het las echt ontzettend vlot. En het bouwde goed op, zo kwam je in het eerste verhaal beetje bij beetje te weten waarom Yelena Reyad heeft vermoord. Vermeng het intrige met een beetje magie en voila je hebt een perfect boek!

Cover
De Engelstalig covers vind ik echt prachtig en ze passen bij het boek. En het kadertje in het midden met de titel, zeer goed gevonden. Het stoort de cover helemaal niet vind ik. De Nederlandse covers daarintegen, spuug lelijk. Ik snap niet dat ze ooit op zoiets zijn kunnen komen. Dus als je de keuze hebt neem de Engelstalige covers!

Sterren
Poison study: *****
Magic study: ****
Fire study: ****

Extra
Auteur: Maria V. Snyder
Titels in het Nederlands:
 • Studie van gif
 • Studie van magie
 • Studie van vuur
Er is een spin-off serie: Glass serie
 • Storm Glass
 • Sea Glass
 • Spy Glass
  (Deze boeken zijn momenteel nog niet in het Nederlands uitgebracht)
En er zijn ook enkele kort verhalen die hiermee te maken hebben:
 • Assassin Study
 • Power Study
 • Icy Study
  (Ook deze verhalen zijn nog niet in het Nederlands uitgebracht)
Zo dit was het voor de Study Serie

See you later xx
El

Geen opmerkingen:

Een reactie posten