Pagina's

vrijdag 9 december 2011

Vampire Academy 2Hoihoi,

Hier gaan we dan het tweede deel van mijn blog over Vampire Academy!!
Vandaag wil ik het nog hebben over het waar, de covers en het wie en misschien nog iets anders als het me te binnen schiet :D

Waar
Vampire Academy speelt zich in de eerste (3) boeken voornamelijk af in de buurt van of op St. Vladimir. Een kostschool waar moroi en dhampier gewoon les krijgen en waar ze getraind worden op hun vaardigheden, bij moroi zijn dat de elementen en bij dhampiers verdedigingstechnieken tegen gevaren, en dan vooral tegen strigoi. De school ziet eruit als een kasteel en is redelijk goed verborgen van de buitenwereld, maar als er toch toevallig gewone stervelingen langs komen, dan zullen ze gewoon denken dat het een kasteel is. Het kasteel staat op een groot domein omring door veel groen en bossen. De grenzen zijn verdedigd met magie zodat er geen strigoi de grond kunnen betreden. De campus is verdeeld over meerdere gebouwen, zo is er een slaap en leef gedeelte voor de moroi en eentje voor de dhampiers, verder zijn er ook nog gemeenschappelijke ruimten en sportinfrastructuur voor de dhampiers. De omgeving rond St. Vladimir wordt echt prachtig beschreven in de boeken, je zou er zo direct willen rondlopen (geloof me).
Vaak zijn de personages nog terug te vinden op the royal court, de plaats waar de koningin van de moroi verblijft samen met haar hofhouding. Ook dit is weer een groot domein met een kasteel op, maar rond dit gebouw is er precies nog een groot dorp opgetrokken. Er staan appartementen voor de werknemers, winkels, kantoren voor de dhampiers en nog gewone huizen voor de koninklijke moroi die bijna altijd permanent aan het hof verblijven. Er zijn ook luxe plekken voor de rijke moroi waar ze zichzelf kunnen laten verwennen en privé feestjes kunnen houden. De omgeving van het paleis is ook weer mooi, maar hier vindt je meerdere, ik zou bijna zeggen 'bombastische', beelden terug van belangrijke figuren uit de moroi geschiedenis en dan voornamelijk koningen en koninginnen.

In het tweede boek zitten de leerlingen in een skioord, de 'groot uitgevallen' chalet ziet er gezellig uit en ja voor de rest een berg met sneeuw ziet er zo wat overal hetzelfde uit.

Het vierde boek speelt zich op een totaal andere locatie af, namelijk Rusland en ja zoals je misschien zelf al weet Rusland is gewoon prachtig. Verdere informatie lijkt me dus overbodig :D

Zo dat waren de belangrijkste locaties in Vampire Academy

Covers

De Amerikaanse originele covers (denk ik) van Vampire Academy. Ik vindt dat je op deze covers kan zien wat Rose juist allemaal meemaakt.
Op de eerste cover kan je zien dat ze nog erg speels is en zich nog niet zo'n zorgen maakt over al de dingen die om haar heen gebeuren.
De tweede toont dan weer dat ze het allemaal wel begrijpt, maar ze wil er haar niet druk om maken, ze wil dit toch alleszins niet laten merken aan anderen.
Op de cover van Shadow kiss kan je zien hoe Rose is veranderd. Ze heeft een vast beraden blik in haar ogen.
De cover van het vierde boek toont de kwetsbaarheid van Rose, ze mag er dan wel 'stoer' uit zien, maar ze kan ook onzeker zijn.
Spirit bound laat zien dat ze haar leven weer heeft opgepakt. En dat ze moedig verder gaat.
Uit de laatste cover kan je opmaken dat ze wat er ook gebeurt ze haar hoof niet laat hangen en dat ze moedig blijft doorgaan.


Dit zijn de nieuwere Amerikaanse covers van Vampire Academy. Op zich vertellen ze niet zo veel over het verhaal zelf, maar eerder over de titel.
De roos op de eerste cover verwijst natuurlijk naar Rose, het hoofdpersonage van het verhaal.
Op de tweede cover zie je een sneeuwvlok, dit verwijst naar de Frost. En het kan natuurlijk ook erop spelen dat het verhaal zich afspeelt in een skioord
Shadow Kiss, jep je hebt het goed gezien de lippen en kiss, hoe duidelijk kan het zijn :D

Van de vierde cover ben ik niet zo zeker. Het zou kunnen zijn het uitdoven van één vlam, maar de rest blijft branden. Rose zal ontmoedigt zijn, maar ze zal nooit opgeven.
De sleutel weet ik ook niet zeker, maar het kan wel zo zijn dat nu alles duidelijk wordt. Alles wordt opgehelderd.
Tenslotte het hart op de laatste cover: last sacrifice, je zou alles doen voor degene van wie je houd. En uiteindelijk overwint liefde alles.
En tot slot de Vlaamse covers. Deze vind ik persoonlijk de beste, ze vertellen zo veel over de boeken.
Op de eerste cover zie je gewoon Rose in al haar mooiheid. Maar als je goed kijkt lijkt het net of ze aan het weg vluchten is van iets.
IJskoud/frostbite laat een Rose zien die klaar is voor een gevecht en de sneeuw, misschien het ski-oord?-
Het masker op de derde cover laat zien hoe Rose zich gedeeltelijk verbergt voor de rest. Ze laat nooit volledig in haar hart kijken.
De cover van het vierde boek doet me denken aan Rusland waar het verhaal zich afspeelt? En Rose in puur wit, ze gaat helemaal op in de achtergrond, ze geraakt dus helemaal opgeslokt door de wereld rondom haar.
De vijfde cover snap ik niet zo helemaal, Rose is weer al te zien ze lijkt ontzettend somber. Maar waar de raven op slaan snap ik totaal niet.
Dan nog de laatste: Rose is te zien met een wapen klaar voor het gevecht, en ze kijkt over haar schouder alsof ze zich opgejaagd voelt of misschien omdat iemand haar volgt. Verder is ze ook nog helemaal alleen in een bos, dit kan zijn omdat ze zich misschien helemaal alleen voelt in haar strijd.

Zo dit waren de meest relevante covers en mijn interpretatie ervan.Persoonlijk vind ik de Vlaamse covers het mooist, de foto's vind ik totaal niet op roos gelijken en de rode, wel die vertellen niet zoveel. Het kan zijn dat jullie een totaal andere visie op de covers hebben, laat het me weten als het zo is, ik wil ze graag horen :D Dit was het over de covers.

Wie
Nu nog even kort over wie deze bangelijke boeken nu heeft geschreven. Wie is het meesterlijke brein achter deze boeken (tromgeroffel) Richelle Mead , een Amerikaanse geboren in Michigan in 1976. En rasechte roodharige. Ze heeft al prijzen gewonnen op Good Reads, P.E.A.R.L. awards, Teen read awards. Zo dit is wel het belangrijkste wat er te vertellen is over haar.

Rest
Er is ook nog een spin-off serie over Vampire Academy, namelijk Bloodlines. Deze serie stelt Sydney een alchimist centraal. Zeker ook de moeite waart om te lezen.

Nog één ding als je niet een nieuwe verslaving wilt, dan kan je best niet beginnen aan deze serie :P.

Zo dit was alles wat ik momenteel te zeggen heb over Vampire Academy. Maar er zullen nog wel dingen over verschijnen de komende maanden.

See you later xx
El

Geen opmerkingen:

Een reactie posten