Pagina's

zondag 2 oktober 2011

Ierland

Hi people,
zoals ik had beloofd vandaag nog een nieuw bericht en nog wel over Ierland.
Met enkele vrienden nog snel een citytripje maken voordat het nieuwe schooljaar begint je kent het allemaal. Wel het onze ging naar Dublin (nadat we tot de conclusie waren gekomen dat Stockholm veel te duur was voor onze studentenportemonnee). Goed het vliegtuig stijgt op met maar een kwartier vertraging wat al een meevaller was.
In Dublin aan de luchthaven opzoek gaan naar een bus = geen goed idee, er zijn er honderden en bij geen enkele staat duidelij waar hij juist naar toe gaat. Gelukkig bestaan er dan nog vriendelijke Ieren die je spontaan willen helpen, maar die komen dan tot de conclusie dat ze het zelf niet weten. Ook weer geen probleem de Ieren hebben er al lang iets op gevonden, ze geven sommige werknemers gewoon de job om heel de dag op de busparking te staan en informatie te geven aan al die arme toeristen, waar creativiteit al niet goed voor is.
Zit je eindelijk op de juiste bus, dan weet je niet wat je overkomt ze rijden daar ,niet gelogen, als manniaken. Om je er een idee van te geven als je de collectebus van in Harry Potter kent zo rijden ze, enkel met het verschil dat ze niet kunnen versmallen.
Stap je af in het centrum dan knal je gewoon overal tegen omdat je naar die huge ijzeren paal staat te gapen die op het midden van het plijn staat (zij noemen het liever 'the monument of light'). Nog even de toeristischedienst binnen springen en je bent klaar om je hotel te vinden. Terug die veraderlijke bus op en dan moet je zien dat je veel, heel veel klein geld bij je hebt and ers zou je wel eens wat te veel kunnen geven aangezien je geen wisselgeld moet verwachten.
Valiezen gedropt aan het hotel is terug tijd om het centrum van Dublin te verkennen (nadat je ze hebben tegen gehouden om te vragen of je wou stemmen op hun partij 'sorry sir, we are just tourists'). Uiteindelijk toch maar besluite om naar de Guiness brouwerij te gaan bezoeken, niet dat je er om heen kon als je wou met al die reclame om de vijf meter. Na een tijdeje toch een Guiness biertje gekregen, blijkt dat het goedje niet te drinken valt. Maar ja je moet het ooit toch eens geproefd hebben. Daarna nog een gezellige pub binnen gaan en de dag is voorbij.

Wat moet je in hemelsnaam op een zondag doen, wel gelukkig zijn daar alle winkels heel de week open en nog laat ook! Dus shoppen maar!! Daarna toch nog maar wat gebouwen gaan bekijken zoals Trinity college dé universiteit van Dublin en niet te vergeten St.-Patricks Cathedral. En daarna om de avond te doden nog een filmpje gaan chekken in een van de vele cinema's die Dublin telt. Nadat je bent uitgehuild van de ontroerende film of van het lachen, terug de bus op en in een lekker warm bedje kruipen.

Monument of light

Guinnes brouwerij
Wat valt er nog te doen voor de overige dagen, daarvoor zul je nog moeten wachten tot op mijn volgende blog. Maar je krijgt alvast een voorproefje:
See you later x
El


Geen opmerkingen:

Een reactie posten