Pagina's

maandag 3 oktober 2011

Ierland part II

Hi folks,

het vervolg over de befaamde Dublin reis komt eraan. Maar een kleine verandering in plaats van in Dublin rond te lopen gaan we op daguitstap naar West-Ierland, namelijk naar de kliffen van Moher. Vroeg opstaan is dus de boodschap!! Eindelijk het afspreekpunt in Dublin gevonden, na nog een snelle stop in de Spar voor en ontbijt en weg zijn we. Of wacht eens toch niet er zijn weer laatkomers (zucht), die uiteindelijk zo laat zijn dat we ze gewoon achterlaten. De gids geeft nog een korte uitleg en dan is het tijd om jawel te slapen. Na een tijdje een tussenstop in een of ander middeleeuws dorpje, de kerk gaan bezichtigen en midden in een mis terecht komen. Eventjes blijven staan, maar dan toch maar besluiten dat het toch niets voor ons is.
Weg zijn we weer en als je dacht dat een gewone bus al gevaarlijk was dan heb je dit nog niet meegemaakt. De chauffeur rijd als een maniak, rijd tegen honderd door scherpe bochten en smalle straatjes en als hij dan bots moet stoppen dan lig je bijna van je stoel.Vlak voor het middagmaal nog een klein vissersdorp binnengaan met een haventje en dan is het eindelijk tijd om te eten :D.
Na het middageten gaan we eindelijk naar de kliffen, maar hebben we even pech het is zo mistig dat je amper iets kan zien. In mijn vorige blog zag je op het einde, hoe de kliffen er bij normaal weer uitzagen, wel nu zag ze er als volgt uit:
Wel het was niet echt het uitzicht dat ik verwachte, maar ik moet eerlijk toegeven dat het toch ook wel iets mysterieus had. Geen paniek zegt de gids we gaan nog naar de baybklifs kijken en die ga je zeker kunnen bewonderen. En voor deze keer had hij eens gelijk, ik weet niet waarom ze het baby's noemen want in mijn ogen waren ze nog steeds hoog genoeg. Maar het uitzicht was wel prachtig.
Hierna zetten we terug koers richting Dublin. Terug een beetje slapen tot de buschauffeur ons ineens alarmeerde door te zeggen dat zijn diesel bijna op is en dat we het tankstation waarschijnlijk niet gaan halen. Hij gaat naar een boerderij  voor wat diesel, maar hij komt terug zonder. Dan maar op goed geluk verder rijden. Het is heel de weg berg af, maar in plaats van zijn diesel te besparen en minder gas te geven rijd hij nog altijd als een zot.
Eindelijk toch het tankstation gehaald, grote opluchting. En dan de verder naar Dublin. Moe maar voldaan terug aankomen in Dublin. Nog even iets gaan eten en dan hup het bedje in.

De laatste dag lopen we nog wat in het centrum rond en gaan naar het strand waar toevallig ook nog eens de rijke buurt blijkt te liggen, waar je soms wel enkele hollywoodsterren kunt spotten. Terug in het centrum nog snel wat souvenirs kopen voor het thuisfront en dan vroeg naar bed want 's morgens komt de taxi ons halen voor ons naar de luchthaven te brengen.

'S morgens of liever gezegd 's nachts komt de taxi en brengt ons naar de luchthaven. Er nog wat rondslenteren en dan hop het vliegtuig op richting Belgiƫ.
En dan eindelijk Home Sweet Home.

See you later x
El


Geen opmerkingen:

Een reactie posten