Pagina's

maandag 17 oktober 2011

Birdy

Wie kent haar?Wie kent haar niet? Jasmine Van den Bogaerde of beter gekend als Birdy.
Nog maar 15jaar, maar ze heeft al een stem als een kannon. Geboren en getogen in Engeland, maar een Nederlandse afkomst (yes!). De meeste mensen zullen haar nog niet kennen, alhoewel ze de laatste tijd toch doordringt in Belgiƫ en Nederland (vermoed ik) met haar cover van Skinny Love - Bon Iver.
De cover is al prachtig, formidabel, er zijn geen woorden voor. Maar als je dan naar de songs die erop volgen hoort, dan blaast ze je helemaal weg. Het lijkt of ze telkens keer op keer en vaak op korte tijd zichzelf blijft verbeteren.
Haar meeste werken zijn covers van o.a. The xx, Ed Sheeran en Bon Iver. Vaak worden ze enkel begeleid door piano, die ze zelf bespeeld en ook nog eens prachtig klinkt.
En nu heeft ze een album uitgebracht, met covers, maar prachtige covers die moeilijk te evenaren zijn en meestal zelfs beter zijn dan de originele versie.
Haar cover van Shelter - The xx en Skinny Love - Bon Iver zijn zelfs opgenomen in twee afleveringen van The Vampire Diaries. Dit is ook hoe ik haar heb ontdekt, dus dankjewel TVD!!
Ik hoop dat we nog veel van haar gaan horen en dat haar muziek enkel blijft verbeteren. En speciaal voor jullie heb ik haar cover van A-team - Ed Sheeran er bij gezet dus veel plezier!!


P.S.: Nu jullie allemaal versteld staan van haar talent, wat gaan jullie nu doen?
         Juist ja haar album kopen (verkrijgbaar via i-tunes)!!

See you later,
El

Geen opmerkingen:

Een reactie posten