Pagina's

woensdag 25 januari 2012

Gemma Doyle trilogy

Hoi!
Het duurde wat langer dan verwacht, maar hier is hij dan eindelijk toch mijn Gemma Doyle review.

Korte inhoud
De 16-jarige Gemma groeit op in India aan
het eind van de 19de eeuw. Wanneer haar moeder overlijdt, krijgt ze een angstaanjagend visioen, waarover ze niemand durft te vertellen. Na haar moeders dood wordt Gemma naar Spence gestuurd, een strenge kostschool voor welgestelde meisjes in Engeland. Maar ook in Engeland wordt Gemma geplaagd door visioenen, en blijkt dat ze vanuit India gevolgd is door een mysterieuze jongen, Kartik, die haar raadselachtige waarschuwingen geeft. Dankzij haar scherpe tong en intelligentie, weet Gemma de vriendschap te winnen van de brutale Felicity, de mooie Pippa en de verlegen Ann. Ze ontdekt een oud dagboek waarin gesproken wordt over een andere wereld. Samen met haar nieuwe vriendinnen sluit Gemma zich aan bij de Orde, een geheim genootschap van vrouwen die macht hebben over die andere wereld. Maar dan roepen ze krachten op die ze niet meer kunnen controleren, en verandert het leven van Gemma en haar vriendinnen voorgoed.

Mening
I loved it! De boeken waren echt geweldig. Ten eerste ik ben echt verslaafd aan dingen die zich in het verleden afspelen en dan vooral de 18de-19de eeuw. En dan het magische aspect. Perfect! En Gemma haar humor is geweldig, ik heb me vaak een deuk gelachen met deze boeken. Haar opmerkingen scherp, maar geweldig. Ze probeert iedereen te helpen, ook al weet ze dat het onmogelijk is. Ook laat ze zich niet doen door andere en zet door ook al proberen anderen haar tegen te houden. Kader dit dan nog eens in de 19e eeuw, en je ziet een jonge zelfstandige vrouw die vecht voor haar vrijheid. En dan nog Kartik, mysterieus, knap, in het begin nogal afstandig. But I loved him from the very moment. Het boek bouwt geweldig op, het eerste deel is al geweldig en dan het 3de wow. Ik heb er geen woorden voor, magnifique, alles valt op zijn plaats. En dan nog is de spannig die letterlijk tot in je botten kruipt. Nog maals ik heb er geen woorden voor. Zeker en vast een aanrader. Lezen die handel.

Cover
Wel covers in dit geval. In één woord: prachtig. Simpel, maar toch mooi. Het weerspiegelt de tijd waarin het zich afspeelt en laat het hoofdpersonge zien. In het beging vond ik dat de titel die de hele cover inneemt nogal storend. Maar nu vind ik het juist leuk. Dus wat valt te besluiten uit de cover? I loved them!

Sterren
A great and terrible beauty: **** (zeer goed)
Rebel angels: **** (zeer goed)
The sweet far thing: ***** (loved it)

Extra
Auteur: Libba Bray
Tittels in het Nederlands:
  • Een verschrikkelijke schoonheid
  • Opstand van de engelen
  • Eindeloze verte
Wel dit was hem, stay tuned want de Hunger Games review komt eraan.

See you later xx
El

Geen opmerkingen:

Een reactie posten