Pagina's

woensdag 11 januari 2012

Forbidden love

Hoi allemaal!

Waar gaat het vandaag over je kunt het al raden door de tittel: forbidden love. Kan nogal triest klinken, maar eigelijk is dat niet zo, het is eerder spannend en meestal loopt het toch goed af. Liefde kruipt waar het niet gaan kan zeker? Het leek me wel is interessant, dus dacht ik van laat ik koppeltjes uit boeken halen wiens liefde eigelijk niet mogelijk is en niet goed is.
Eén belangrijk ding voor ik eraan begin, doordat de koppeltjes worden vermeld bevat het SPOILERS, dus als je dat je nog niet iets precies over de inhoud weet kan je best nu wegklikken.


Gemma & Kartik - Gemma Doyle trilogy
Kartik is een Indiase jongen, opzich niets mis mee denkje. Tochwel Gemma leeft namelijk op het einde van de 19e eeuw, en ze is van goed komaf. Dus je kan het al rade, ze onderdrukken hun liefde. Om te kijken of het uiteindelijk goed zal komen moet je het boek lezen.

Bella & Edward - Twilight saga
Volgens mij ligt deze voor de hand: vampier en mens is not donne! (al kan het voor mij wel hoor)

Wanda & Ian - The Host
Wel Wanda is eigenlijk een soort parasiet die het lichaam van een mens inneemt. Maar wat doe je dan als je verliefd wordt op je vijand de mens?

Rose & Dimitri - Vampire Academy
In dit geval zeer sterke liefde, maar helaas verboden. Waarom? Ten eerste Dimitri is zeven jaar ouder dan Rose dus hij maakt nog al een probleem van het leeftijdsverschil. Bovendien is hij ook nog eens haar mentor/leraar, dus daar zit het ook al fout. En tot slot ze zijn allebei beschermers van Moroi. Het zou dus beter voor hen zijn om niet samen te zijn, maar ja wat kan je doen tegen liefde?

Wilow & Alex - Angel
Alex is een engelenjager en je ziet het al aankomen Wilow is een engel. Een geluk ze is halfengel. Maar zal dat goed genoeg blijken om elkaar niet te vermoorden. Read and you will find out!

Felicity (Fee) & Pippa (Pip) - Gemma Doyl trilogy
Je ziet het probleem al aankomen, Fee en Pip zijn allebei meisjes. Iets wat absoluut niet kon in de 19e eeuw. Dit is waarschijnlijk de meest verboden liefde die voorkomt in mijn lijstje

Rose & Adrian - Vampire Academy
Yep Rose kan er wat van als het aankomt op liefdes die niet mogen. Dit keer is de gelukkige Adrian een royal Moroi. Relaties tussen hoeders en Moroi worden al raar bekeken, maar als die Moroi nog eens van koninklijke kring is doet dat zeker stof opwaaien.

Bethany & Xavier - Halo
Beth is een engel, rechtsreeks afkomstig van de hemel. En het is ten strengste verboden om relaties te hebben met mensen of hun te vertellen over het bestaan van engelen. Maar wat doe je dan als je halsoverkop verliefd wordt op een gewone sterveling?

Elena & Stefan - The Vampire Diaries
Zelfde liedje als bij Bella en Edward, vampiers en mensen kunnen "onmogelijk" een relatie hebben.

Luce & Daniel - Fallen
Daniel een gevangen engel en Luce een gewone sterveling. Opzich is het al ongewoon als je een relatie krijgt. Maar als je lieve engel al eerder je doodsoorzaak bleek te zijn wordt het toch wel riskant.

Cally & Peter - Vamps
Peter is een vampierjager en Cally is yep een vampier. Dus je ziet het probleem: gezwore vijanden, maar tegelijk geliefden

Bella & Jacob - Twilight saga
Ze zijn dan misschien nooit echt samen geweest, maar ze hielden toch een soort van elkaar. Dus het is al verboden aangezien Bella samen is met Edward en bovendien omdat Jacob een weerwolf is.

Nora & Patch - Hush, Hush
Nora is een gewoon meisje, en Patch haar geheimzinnige klasgenoot is een gevallen engel. Weeral een rare relatie, maar het wordt nog raarder als je vriendje eigelijk oorspronkelijk van plan was om je te vermoorden.

Renesmee & Jacob - Twilight saga
Het is al raar dat je ooit ondersteboven was van haar moeder. Maar als je dan nog is op haar inprent als ze nog maar een pasgeboren baby is? Ontzettend onjuist dus, allegeluk dat Renesmee vlugger ouder wordt dan andere kinderen en dat aan Jacobs kant geen foute bedoelingen achterzitten. En dan is er nog een groot probleem, ze zijn elkaars natuurlijke vijanden. Renesmee is namelijk halfvampier en Jacob een weerwolf, of zal hen dit juist samenbrengen.

Zo dit was mijn "lijstje" (hij is net iets langer geworden dan ik had gedacht) en ik hoop dat jullie het leuk vonden. Als jullie zelf nog "leuke" verbode liefdes weten, laat het gerust weten.

Oh ja en dan heb ik nog een mooi gedichtje gevonden dat er wel mooi bij aansloot:

Forbidden love, nothing's allowed
Senses are shut, feelings are barred
Scarifying is sin, giving is crime
Never come near not even try,

Hurting, burning, making you cry
Avoid it leave it behind
don't say the words
Not to yourself, nor aloud,

Putting you aside, with what do I start?
My heart or my mind?"
Trying to but I can't
because you're with me day and night,

God, give me strength; give me time
to stop what considered not right
for I never knew that love
could be forbidden for some hearts.

PS: mijn review van Gemma Doyle Trilogy volgt nog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten