Pagina's

zaterdag 12 november 2011

Halo vs. Angel

Hier is hij dan mijn aller eerste vs. !
Deze keer ga ik het hebben over twee boeken waar engelen in centraal staan, namelijk Agel van L.A. Weatehrly en Halo van Alexandra Adornetto

Inhoud:
Beide verhalen mogen dan wel over engelen gaan, maar ze zijn zo van elkaar verschillend.

Bij Angel draait het verhaal om Willow, die zonder dat ze het zelf weet half-engel is en nog eens de speciale gave heeft om in de toekomst van mensen te kijken. Ze komt erachter doordat er op haar gejaagt wordt, niet enkel door Alex een engelenjager, maar ook door de engelen zelf. Willow is kan namelijk de ondergang van alle volbloed engelen betekenen (die overigs kwaadaardig zijn en zich voeden met de zielen van mensen), hierdoor jagen de engelen op haar en Alex wil haar dan weer gebruiken om de engelen voor eens en voor altijd te vernietigen. Of Alex, haar eerst zal bereiken of niet ,en of de engelen zullen verslagen worden daarvoor zul je het verhaal zelf moeten lezen. En ik kan je het verzekeren het is een aanrader!!

Halo beschrijft het verhaal van Bethany die, jawel, rechtstreeks uit die goede oude hemel komt. Ze weet amper iets van de aarde af en gedraagt zich dus heel de tijd als een rare snuiter, overgevoelig, te aardig (en ook te achterlijk)... . Samen met haar 'broer' en 'zus' moet ze het kwaad bestrijden in het stadje Venus Cove, waar nooit iets gebeurt, tot er een nieuwe jonge op school komt (cliché!). En dan heb je natuurlijk ook nog de mooie highschool boy waar ze vanaf de eerste ontmoeting helemaal van ondersteboven is (zucht). Dus je kan al raden dat ik je deze boek echt niet ga aanraden. Pure tijdverspilling!!

Hoofdpersonages:
Willow: een zelfstandig meid die al heel haar leven voor haar moeder heeft gezorgd en dus nooit een normaal leven heeft geleid. Ze komt erachter dat ze een halfengel is en wat voor kwaads dat de engelen op aarde aanrichten. Ze is erg vastberaden en wil de mensheid kost wat kost redden, ookal moet ze haar eigen leven en de liefde van haar leven er voor opgeven. Buiten haar sterk karakter is ze ook een rare snuiter, ze houdt niet alleen van automechanica, ze kan ook nog eens de toekomstvoorspellen van iedereen die dat wil.
Dus kort samengevat, ze is een echte heldin voor mij!

Bethany: ze kan nooit voor haar zelf opkomen, ze heeft altijd andere nodig die voor haar spreken, haar handje vasthoude en alles voor haar uitleggen. Ze is dus erg afhankelijk van anderen. Alsof dat nog niet erg genoeg is, is ze ook nog is zeer emotioneel, bij het minste wordt zo over euforisch of ontsettend ongelukkig.Het is om een whiplash van te krijgen! Verder is ze ook nog eens naïef, wat wel een engelen ding zal zijn, en ziet enkel het goede in iedereen. En als er iets met iemand gebeurt, aanziet ze dat direkt al haar schuld... (zucht). En dan nog de Christelijke geloofsgetuigenissen en voorstellingen van de hemel erbij en ik verlies het helemaal. Het enige positieve aan dit karakter is dat ze mensen in leven kan houden zodat ze niet sterven.
Dus in een paar woorden: ik heb me dood geërgerd aan dit personage!!

Covers:
                            

De cover van Halo vond ik wel mooi (enkel de gezichten niet :p), daarom dat ik het boek ook heb gelezen. Ik weet niet juist wat ik verwachtte toen ik de cover zag, maar dit al zeker niet.
De cover van Angel vindt ik minder geslaagd, Wilow (als zij het moet voorstellen) wordt net voorgesteld als een demon of zoiets, wat helemaal niet klopt. Maar als je het boek hebt gelezen kan je er wel inkomen waarom ze zo wordt voorgesteld. De donkere rand rond het book vond ik niet leuk, het leek net een doodsprentje ofzo. Maar ook dit past wel bij het boek.

Je ziet dus dat de covers van boeken niet zoveel uitmaakt en dat ze niets vertellen over hoe goed het boek is.

Conclusie:
Als je een van de twee zou moeten kiezen om te lezen zou ik gaan voor Angel. Je mag natuurlijk voor Halo gaan, maar als je er van gefrustreerd geraakt, ik heb je gewaarschuwd dan :D

See you later!

El

Geen opmerkingen:

Een reactie posten